• Milla

Blogihaaste: Naistenpäivän kysymyksiä + vastauksia

Updated: Sep 14, 2019


Sain idean eräästä blogista, jossa oli vastattu naisiin littyviin oman elämän kysymyksiin. Ja sekös sopii tämän Minä-Minä-Maan asukkaalle (kuten jo esittelytekstissäni sanoin). Oon myös jopa liian empaattinen kuulemma, mut onko se paha asia, jos useimmiten tykkää itsestään. Ei mun mielestä ainakaan. :)


KENEN MUKAAN SINUT ON NIMETTY?

Äitini halusi persoonallisen nimen mulle ja löysi Kaksplus-lehdestä tämän up and coming-nimen. Mun oikea nimi on siis Millamari Emilia. Millamareja ei kyllä ole kovin paljon maailmassa ainakaan yhteen kirjoitettuna.


MILLAISIA NAISIA IHAILET JA MIKSI?

Ihailen useita naisia. Naisia, jotka tietävät mitä haluavat eivätkä välitä siitä mitä muut ajattelevat, kun tavoittelevat unelmiaan. Ei saa silti tavoitella niitä toisten kustannuksella eikä tehdä toisista mattoja, joiden yli kävellään. Se ei ole millään tapaa viehättävää tai kunnioitettavaa. Kiltit, leppoisat, kannustavat pomot myös ovat myös lemppareitani. Omani on sellainen. Kovuus edes esimiehenä ei mun mielestä ole toimivaa.


SINUN ON VALITTAVA KYMMENEN ELOSSA OLEVAA JA TUNNETTUA SUOMALAISNAISTA MUKAASI AUTIOLLE SAARELLE. KETKÄ LÄHTEVÄT MUKAASI?

Läheisin ystäväni Mira (suosittu bloggaaja), Natalie Portman, Erykah Badu, joka voisi lallatella siellä, Sex and the Cityn Miranda Hobbes, Terhi Pölkki, Anni Sinnemäki, Disneyn Mulan ja Pocahontas ja joku neuvokas nainen, jonka avulla sieltä pääsisi pois (Li Andersson?) ja Minna Canth.


MILLAISEKSI NAISEKSI YSTÄVÄSI KUVAILISIVAT SINUA?

Eräs ystäväni sanoi minua henkisesti vahvimmaksi naiseksi, kenet hän tuntee. Olen myös erittäin empaattinen, kiltti, feministi, päämäärätietoinen ja hyvin ihmisten kanssa tuleva sovittelija.


MAINITSE JOKU NIISTÄ USKOMATTOMISTA TILANTEISTA?

Kerran delikassa oleva potilas meinasi potkaista ja lyödä mua ja sain hänet rauhoitettua niin, että toinen hoitaja sai annettua hänelle rauhoittavan piikin. Näitä tilanteita on kyllä useita, mutta tuo oli ehkä vakavin.


KERRO TILANTEISTA, JOISSA SINUT ON MÄÄRITELTY SUKUPUOLESI KAUTTA?

Kerran töissä eräs lähiesimiehistäni, joka oli ilmeisesti ihastunut minuun sanoi muiden ollessa kahvipöydässä paikalla puolitosissaan: "Hei blondi, keitä mulle kahvia", johon sanoin "Keitähän kuule itse. Ja mulla on nimikin, Milla." Olin silloin aika rohkea.MITÄ HALUAISIT SANOA 20 VUOTTA NUOREMMALLE ITSELLESI, JOS PÄÄSISIT PALAAMAAN AJASSA TAAKSEPÄIN?

Sä oot ihan okei tyyppi etkä ees kovin nolo. Tuut menestymään elämässä.


JOS VOISIT MUUTTAA NAISEN ASEMAA YHTEISKUNNALLISESTI, MITÄ TEKISIT SUOMESSA?

Palkat kuntoon tai tasa-arvoiseksi miesten palkkoihin verrattuna. Toivon myös arvostusta naisvaltaiselle hoitotyön alalle, sillä nyt ollaan aikamoisia sylkykuppeja ajoittain.


MITEN KUVAILET NAISTA, JOKA ON MIELESTÄSI UPEA?Ei paljasta liikaa pintaa, mutta sopivasti ja tuntee olonsa upeaksi nahoissaan. Määrätietoinen ja mukava. NIMEÄ KOLME TV-SARJAA, JOITA SUOSITTELET NAISNÄKÖKULMASTA? How I Met Your Mother, Handmaid's Tale ja Sex and the City MITKÄ KIRJAT LOJUVAT YÖPÖYDÄLLÄSI JUURI NYT? Ei mitään, siellä on lähinnä vinyylejä. Mut kuuntelen monia kirjoja tällä hetkellä BookBeatista ja tarkoituksena on lukea myös just naisten kirjoittamia kirjoja enemmänkin. JOS VOISIT OLLA TUNNIN AJAN HISTORIALLINEN NAISHAHMO, KUKA OLISIT? En ehkä toivoisi tätä, mutta olisi mielenkiintoista nähdä elämää Jeanne d'Arcina. MILLAISIA NEUVOJA ANTAISIT NUORILLE TYTÖILLE? Olkaa omia itsejänne. Oikeasti. Arvostakaa muita naisia. TWITTERISSÄ LEVIÄÄ #MÄOSAAN -AIHETUNNISTE. MITÄ SINÄ OSAAT? Laulaa stemmoja ja accapellaa melko puhtaasti ja tunteella, pyörittää kahta hulahulavannetta ja lantiotani muutenkin lattaritanssien tahtiin. Harrastanut joskus showtanssia, kilpatanssia, zumbaa ja LesMills-lajeja. MILLAISIA OMINAISUUKSIA ARVOSTAT NAISYSTÄVILLÄSI? Elämäniloisuutta ja uskoa tulevaisuuteen. Optimistisuutta kaiken paskan keskellä ja naisten oikeuksien puolustamista. Vastuuntuntoa ja rauhallisuutta, keskustelu- ja kuuntelukykyä. Rehellisyyttä. KENELLE NAISELLE HALUAT LÄHETTÄÄ TERVEISIÄ JUURI NYT? Äidilleni, joka kirmaa toivottavasti jossain taivaiden niityllä silmät kiinni. :D

Kuva: WixSite

© 2023 by APPETIZING ADVENTURES. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now