• Milla

Food connection Jyväskylä

Updated: Sep 14, 2019Keksin food connection-idean ollessani sinkku. En aina jaksanut tehdä vain itselleni ruokaa ja usein kateellisena haistelin rappukäytävässä naapureideni herkullisten ruokien tuoksuja. Olisin vain halunnut mennä heidän oven taakseen ja sanoa: "Hei, olen Milla. Olen tuosta teidän yläpuolelta. Saisinko tulla teille syömään?", mutta eihän kukaan niin Suomessa voi tehdä - Ranskassa tai Kreikassa ehkä. Randomit pysyköön randomeina, kavereita on kaikilla tarpeeksi.


Lisäksi yhteisöllisyys on mielestäni näkynyt somen kautta Suomessakin enemmän. Food connection on Facebook-kanava, jonne kuka tahansa alueen tai lähialueen asukas voi liittyä. Ideana on, että joku pitää ruokakutsut, niin sanotut nyyttärit jollain tietyllä teemalla yleensä. Käyttäjät eli niin sanotut nyyttääjät voivat tapahtumassa ilmoittaa, jos ovat tulossa nyyttäreille. Päänyyttääjä eli ruokakutsujen pitäjä voi kertoa jos kutsuille pitää tuoda jotain esim. ruoka-aineksia tai juotavaa. Maksuja ei muuten kerätä. Ryhmään liittyminen ei sido mihinkään ja on ilmaista tottakai. Ei ole pakko ikinä pitää itse kutsuja, mutta onhan se toki toivottavaa, että nyyttäreitä sitten oikeasti pidetään. Perseillä ei saa ja huumeita kutsuille ei saa tuoda.


Perustin toissapäivänä Naamakirjaan Food Connection Jyväskylä-ryhmän, sillä asun itse Jyväskylässä. Sinne on tullut nyt lähes 20 ihmistä. Toivon, että useampikin ihminen liittyy niin saamme ehkä aiheutettua tulen, joka leviää muuallekin. Helsinki-Turku akselilla on oma ruokaryhmä, johon myös liityin, mutta siellä lähinnä postataan ruokakuvia enkä ole varma järjestetäänkö siellä ruokakutsuja. Varmasti pääkaupunkiseudulla ja isoissa kaupungeissa olisi kysyntää. Mietin kaupunkeina Helsinkiä, Turkua, Tamperetta, Kuopiota, Oulua, Jyväskylää, Vaasaa, Seinäjokea, Kajaania, Joensuuta ja Rovaniemeä.


Joten liittykää näihin ryhmiin. Food connection ja nyyttärimeiningit on pelkästään positiivinen ja iloinen tapahtuma, jossa varmasti saa välillä tutustuttua muihin uusiin ihmisiin. Kokkailla saat sydämesi kyllyydestä ja syöminen on lähes ilmaista, vaikka hyvää ruokaa pienellä vaivalla saat syödäkin.


GOOD CONNECTION - FOOD CONNECTIONTässä vielä linkki mitä kautta voit liittyä food connection Jyväskylä-ryhmään:

Food Connection Jyväskylä-ryhmä

© 2023 by APPETIZING ADVENTURES. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now