• Milla

Jyväskylän paras brunssi

Updated: Sep 14, 2019


Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö. Pakko sanoa, että nyt näin tuoreessa parisuhteessa brunssit ovat yksi parhaita asioita mitä tehdä yhdessä sunnuntaisin. Jyväskylässä (missä asun) brunssitarjonta on ollut aika olematon ja tarjonnan pystyy laskemaan yhden käden sormilla. Olen käynyt aiemmin brunssilla Vennissä ja Lutakon Nurkassa ja pakko sanoa, että Vennin brunssi oli melko mainio. Olin iloinen huomatessani Facebookissa, että lempiravintolani Harmoonissa Matkakeskuksen lähellä järjestetään puutarhabrunssi koko heinäkuun ajan.


Suuntasimme poikaystäväni ja yhteisen ystävämme kanssa klo 11.30 Harmoonin viinipuutarhaan, josta meidät ohjattiin sisälle hakemaan ruokaa. Lasku maksettaisiin myöhemmin sitten pöydässä. Alkupalapöytä oli melko uskomaton ja runsas, kuten netissä mainostettiin. Pöydästä löytyi salaattien ja leivän lisäksi kylmäsavulohta ja lämminsavulohta, hiilisiikaa, juustoja ja maukasta perunasalaattia. Lohen seassa oli jotain villiyrttiä, josta tuli mieleen lapsuuden kesät, kun napsin yrttejä porkkanamaalla. Alkupalalautasesta pelkästään olisi tullut täyteen, mutta näin minulle monesti käy että ahdan buffetissa alkupalalautasen kukkuralleen ja sitten kaduttaa. Alkupalojen jälkeen hain borschkeittoa ja smetanaa. Ai että kun olikin hyvää, punajuurikeitto hiveli jokaista makunystyrää.


Pääruokana oli keitettyjä vihanneksia, jotain bataattiperunasosemuusia ja lihaa sienikastikkeella. Jälkkärinä sain juustokakkua, vaikka minulla on gluteeniton ruokavalio. Muutoin jälkkäripöydässä oli kaikkiruokaisille lisäksi porkkanakakkua, brownieta, vaahtokarkkeja ja erilaisia hedelmäviipaleita. Kaiken kaikkiaan mielestäni oli tosi hyvin huomioitu ainakin gluteeniton ja laktoositon erityisruokavalio. Ilmeisesti brunssi on mahdollista saada myös vegaanisena tai muuna kasvisvaihtoehtona, jos etukäteen pyytää. Pöytä ei ollut tarjonnasta vajaa, vaikka syöjiä riitti ja palvelu ystävällistä ja huomioonottavaista. Tarjoilijan löysi helposti, vaikka oli syömässä kirjaimellisesti ulkona.


Alkupalalautanen, borsch-keitto ja pääruokalautanenKysyimme laskua tilatessamme onko brunssilla vaihtuva ruokalista. Kuulemma on, joten voin tulla hyvillä mielin vielä uudestaankin. Hintaa brunssille tuli 28 euroa per pää, mikä mielestäni ei ollut yhtään liikaa tästä premiumkokemuksesta. Harmoonissa on aina osattu ottaa huomioon se, että maut soljuvat hyvin yhteen, että raaka-aineet ovat tuoreita lähituotteita ja että palvelu on moitteetonta. Pihalla tuli hieman kylmä, mutta puutarhabrunssia on mahdollista nauttia ravintolan sisälläkin.


Kaverini nappasi alla olevan kuvan minusta yllättäen, joten tämä ei ole paras mahdollinen. Vähän kyllä väsytti ja palelsi ja en lasittuneilla silmilläni osannut katsoa kameraan. :D


Arvosanoja tälle brunssille: ****½/ *****

Tietoja brunssista:

Paikka: Harmooni, Hannikaisenkatu 39 ja Väinönkatu 1, 40100 Jyväskylä.

Aika: klo 11.30-15, päivät 21.7.19 ja 28.7.19


Muita Harmoonin tapahtumia lähiaikoina


#harmooni #parasbrunssijyväskylässä #puutarhabrunssi


© 2023 by APPETIZING ADVENTURES. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now