• Milla

Mitä muuta tehdä kuin olla koneella?

Updated: Sep 14, 2019

Olen ollut nykyään liikaa koneella. Sekä töissä että kotona. Tästä kertoo kasvava vatsa ja ärtyisämpi mieli. En edes kovin usein syö mitään epäterveellistä joten kyllä, se johtuu enimmäkseen vähentyneestä liikunnasta.Mitä sitä voi tehdä muuta kuin somettaa ja kirjoittaa blogia tai pelata pelejä?  • Jokainen bloggaaja kehoittaa tähän, mutta... Joogaa. Youtubesta löytyy voimajoogaa (eli toisella sanalla astangaa), yin joogaa, hathaa ja muita joogamuotoja mistä minulla ei ole tietoakaan. Mitä ikinä haluatkin. Kannattaa varmaan aloittaa yin joogasta, jos olet jumissa niin henkisesti kuin fyysisesti. Olin salillani tällaisella tunnilla ja en ollut ihan varma valuivatko silmäni kuivuuden vuoksi vai itkinkö. Ei haitannut kuitenkaan, kerrankaan ei hävettänyt. Jooga avaa tunnelukkoja.


  • Leivo. Jossain suomalaisessa leffassa kysyttiin, että miten päästä sydänsuruista? Vanhempi nainen vastasi leipomalla. Voit tehdä kotikutoista leipää tai vaikka mangojuustokakkua, jos huvittaa. Ohjeita löytyy netistä pilvin pimein. Jos vegaaninen leivonta kiinnostaa, tsekkaa ainakin Chocochili.


  • Päätä mitä haluat elämältäsi. Tee vaikka mindmappejä tai aarrekarttoja, mikä ikinä tuntuu hyvältä tavalta selkeyttää unelmiasi ja valintoja. Saattaa kuulostaa pikkutyttöjen tavasta viettää yökyläilyjä, mutta itse ainakin tykkään pysähtyä kunnolla tällaisten äärelle.


  • Kuuntele äänikirjoja, jos et jaksa lukea. Vaikka itse tykkään näistä kriitikoiden valinnoista, pitkän tauon jälkeen tykkään kuunnella tai lukea vähän kepeämpiä opuksia. Kuten vaikkapa Henriikka Rönkkösen Mielikuvituspoikaystävän. Sen voi kuunnella BookBeatista. Sai työmatkalla hymistä bussissa itsekseen ja tuntea korvien punoittavan, kun siinä käytettiin sopivan ronskia kieltä.


  • Tee biisi tai runoja. Jos et osaa soittaa, keksi lyriikoita. Jos haluat tehdä vaikka haikun, mutta pää lyö tyhjää, käytä hyväksesi haikukonetta. Vai mitä sanotte tästä mestariteoksesta (ironiaa havaittavissa:)

kolibri ja minä.
Sade marssii maiseman yli
palava putoaa.

  • Mene vaikkapa kirjaston käsityöneuvontaan. Tein siellä itse persoonallisen maton, joka pääsi oikeasti käyttöön koristamaan makkariamme. Jyväskylän käsityöneuvonnassa pystyy myös ompelemaan ja tekemään esimerkiksi vaatteita. Ja hinta ei kyllä kukkaroa paina. Kangaspuiden vuokraus maksaa vain 8 euroa päivältä, jos muistan oikein.


  • Ole vain. Olen viime päivinä antanut itselleni luvan vain köllötellä ja katsoa Gilmore Girlsiä. Haaveilla samanlaisesta yhtä kepeästä draamasta ja lähimmäisenrakkaudesta omassa elämässä. Antaa tiskien olla ja nauttia siitä, että voin tehdä nämä asiat silloin, kun tulee semmoinen flow eli yllättävä toiminnallinen energianryöpsy. Nämä hetket ovat tärkeitä.


Mitä vinkkejä sulla on harmaisiin päiviin, kun ei huvita muuta kuin datailla?
© 2023 by APPETIZING ADVENTURES. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now