• Milla

Rahajuttuja

Updated: Sep 14, 2019


Olen nyt viime aikoina valvoskelessani shoppaillut aika paljon. Ostin mm. poikaystävälleni bokserit naamakuvallani, kirjoja Adlibriksesta, vaatteita (housuja tarvitsinkin), 140 euron verhokankaat Pentikin alesta. En varmaan edes muista kaikkea, mitä olen ostanut. Eräänä päivänä haimme poikaystäväni kanssa varmaan viisi pakettia eri pisteistä. Hyvä lenkki, I'd say.


Kun kaverini Eetu kuuli ostovimmastani, hän esitti minulle haasteen. Sun on oltava kuukausi ostamatta mitään. Joka kerta kun ostat jotain muuta kuin ruokaa, juomaa tai palveluja, joudut maksamaan minulle 5 euroa. Jos onnistun olemaan ostamatta mitään 'turhaa' tai ylipäätään mitään, saan häneltä viisi euroa. Innostuin haasteesta. Sanoin vielä että voisin kokeilla ihan kahtakin kuukautta. En oikeasti tarvitse mitään ja säästäisin rahaa ja pitäisin jonkunlaista konmari-fengshuita kämpässäni yllä.


Eetu lisäksi sanoi että minusta on tullut kapitalismin uhri. "Materiaali ei tee sua onnelliseksi", hän sanoi. Hän on oikeassa. Lisäksi välitän sen verran ympäristöstä, että haluan olla ostamatta turhaa krääsää. Maailma pelastuu edes vähäsen, ehkä.


Viime yönä kuitenkin kuulin Samaskorusta ja löysin heidän alennussivunsa. Ja ostin kolibri-puuveistoksen, jonka voi laittaa seinälle. Sisustusesine puhutteli minua, koska eräs lääkäri sanoi minua aikoinaan kolibriksi. "Sulla on kolibrin sydän, lyö ainakin 100 kertaa minuutissa."


Joo, turha juttuhan se oli, vaikka tyhjät seinämme kaipaavat piristystä. Olen Eetulle velkaa nyt vitosen.Miten sun rahankäyttö sujuu? Onko sulla säästökohteita? Itse olen menossa lokakuussa Amsterdamiin niin olisi ihan mukava, jos siellä olisi käyttörahaakin.


Edit: Eetu sanoi, että minusta on tullut kapitalismin uhri, ei kapitalisti. Olisin kapitalisti kuulemma vain silloin, kun orjuuttaisin muita ja repisin kaiken rahan heidän selkänahastaan. Jatkossa hyväksytän kaikki tekstini ensin Eetulla.

© 2023 by APPETIZING ADVENTURES. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now