• Milla

Tarttuvia suomalaisia räbäytyksiä

Updated: Sep 14, 2019


Oon ruvennut diggailemaan paljon suomalaisesta rap- ja hiphop-musiikista. Kukaan ei ole varmaan välttynyt artistilta nimeltään Pyhimys, jonka uutuuslevystä on povattu tämän vuoden, vai oliko kevään, albumia. Yritin itse päästä Pyhimyksen keikalle Lutakkoon (15.3.18), mutta liput menivät aika nopeasti. Olin juuri tekemässä ostosta, kun huomasin Facebookista ilmoituksen että liput menivät ja ovella niitä ei myydä. Noh, that's about it, mietin, mutta yritän katsoa jos niitä saisi myöhemmin jostain. Vestan kanssa yhteisesti tehty Kynnet, kynnet-biisiä on luukutettu meillä lähes koko ajan.


Kuuntele se tästä:


Tämä seuraava ei ole mikään uusi biisi, mut on mun yksi Paperi T:n lemppareista. Kuunnellessani tätä joskus kolme vuotta sitten olin juuri eronnut niin iskihän nämä sanat (vaikka siihen vielä parempi biisi taitaa olla Sä jätät jäljen).


Tutustuin Paperi T:hen itse asiassa paremmin sen jälkeen, kun joku sanoi eräissä häissä, että mun ja poikaystävän keskustelu kuulosti ihan Paperi T:n lyriikoilta. Eikä muuta puhuttu kuin sanottiin, että vois tehdä jotain juustokakkua, kun sulla on ne keittiövempeleet ja kaikkee.


Tässä joka tapauksessa ikuinen Paperi T:n lempparibiisini; Resnais, Beefheart & Aalto.Heikki Kuula on aika kova jätkä. Biisissä esiintyvät myös Paperi T ja ihana punk-bändi Pää kii. Tässä on vähän enemmän meininkiä, tulee jostain syystä vähän joku punkbiisi mieleen. Ja hei, tässä biisissä mainitaan 'randomin'. Ei siis voi olla huono. Olen tämän jälkeen ruvennut viljelemään lausetta kusta jonkun muroihin. :D
Mihinkäs muroihin ihana eteerinen Iisa ei olisi lusikkaansa sekoittanut (olipas rumasti sanottu, ei ollut tarkoitus). Gasellit ja Iisa esittävät tässä biisissä tutun tarinan sinkuille eli kun puhelimeen ei vastata, nyyh. Älä muista pahalla- biisissä sanotaan myös että ennen kolmeekymppii on vain ehittävä kokee. Bullshiiiit sanon minä paitsi, jos elät vain kolmekymppiseksi.Saimme pisteen Mustan Kynnyksen musavisassa, koska tunnistin tämän biisin. Eli Töölön Ketterän Ludoo. Nytpä tiedän millaista on asua Töölössä jonkun silmin, heheh.
Jokin juttu tässä biisissä on. Tässä käsketään ottamaan kledjut pois ja silti haluan bailata tämän mukana. Ja samalla tuntea sympatiaa, kun toisen kyynelet vuotaa ja tulvaa Vantaanjoki. Mäkin Pakastin siis.

Ulkomaisista on pakko sanoa, että Kanye Westin POWER kyllä uppoaa. Huomasin tässä, että eipä tullut yhtään naisartistia mukaan, mutta en ole tutustunut sen paremmin oikein suomalaisiin naisräppäreihin. Vinkatkaa mulle siis.Aika geneeristä shittii tää mun lista, vai oldii mut goldii? Mitkä on sun suosikki-rapbiisejä?


© 2023 by APPETIZING ADVENTURES. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now